Sa ponosom poslujemo duže od tri decenije na teritoriji čitavog Beograda

Već danas zakažite servis

011/4015-576

064/225-0570

NAJČEŠĆE USLUGE:

 • MAŠINSKA ODGUŠENJA
 • RUČNA ODGUŠENJA
 • ODGUŠENJA SAJLOM
 • DETEKCIJA CURENJA
 • ZAMENA VENTILA 
 • ZAMENA VIRBLI VENTILA
 • ZAMENA DOTRAJALIH GUMICA
 • POPRAVKA I ZAMENA DOTRAJALIH CEVI U KUPATILIMA
 • MONTAŽA I ZAMENA BOJLERA
 • POPRAVKA I ZAMENA DOTRAJALIH CEVI U KUHINJAMA
 • ZAMENA SANITARIJE

Izbor broj 1 za Beograd #1 Vodoinstalater Beograd

DA LI JE HLORISANA VODA ZDRAVA ZA PIĆE?

Svi koji ne piju flaširanu vodu, već vodu sa česme, najčešće brinu zbog hlora koji se koristi za prečišćavanje vode, postavljajući sebi pitanje da li je hlor štetan.

Hlor se za dezinfekciju vode koristi od kraja 19 i početka 20 veka i nisu primećeni štetni uticaji na ljudski organizam. Ono što predstavlja potencijalnu opasnost je da putem vode dođe do mikrobiološke zaraze.

PRIMARNA I SEKUNDARNA DEZINFEKCIJA VODE

Takođe, treba razlikovati primarnu i sekundarnu dezinfekciju vode. Naime, primarna dezinfekcija je deluje odmah i njen cilj da odmah očisti vodu, dok sekundarna dezinfekcija služi da vodu zaštiti na putu kroz cevovod do krajnjeg potrošača. Nastoji se da se u postrojenjima vode hlor izbacuje iz primarne dezinfekcije, gde se najviše koristi ozon, a da se hlor koristi u sekundarnoj dezinfekciji.

Ono što je bitno znati je da se eventualni štetni efekti hlora mogu neutralisati uz pomoć vitamina C. Hlor se može neutralisati askorbinskom kiselinom, ili vitaminom C, pošto on hemijski neutrališe hlor.

UGRADNJA FILTERA ZA VODU DA ILI NE?

Ono što je primetno je da se često iz preventivnih razloga često pribegava ugradnji filtera za vodu. Ugradnja filtera je od koristi ukoliko redovno održavamo filetere i menjamo ih, jer posle određenog roka, koji pak nije lako utvrditi jer zavisi od sastava vode, filter gubi preventivnu ulogu. S toga, ukoliko se odlučite za ugradnju filtera, preporučuje se ugradnja kvalitetnog mehaničkog filtera kao zaštite od peska, mulja i ostalih pratilaca vode u cevima.

ZAŠTO JE VODA SA ČESME ČESTO BELE BOJE?

Verovatno ste se i sami bezbroj puta zapitali zašto je voda sa česme bele boje i da li je neophodno sačekati da se „stiša“, da li je bezbedna za piće i slično. Ukoliko vas zanima zašto je voda sa česme često bele boje prepourčujemo vam da klikom ovde saznate više o ovoj pojavo.

Zakažite odmah intervenciju

  Želim da zakažem intervenciju

  Vodoinstalaterski servis Beograd sarađuje sa pravnim i fizičkim licima. Nudi usluge stalnog održavanja vodovodnih instalacija, kao i usluge hitnih intervencija. Kontaktirajte nas i obezbedite sebi iskusne i kvalitetne vodoinstalatere za sve probleme na vašim instalacijama. Sa nama dobijate sigurnost i garanciju na sve izvedene radove. Naš servis posluje duže od tri decenije i zadovoljstvo klijenata nam je na prvom mestu.

  Za pravna lica

  Vodoinstlaterski servis Beograd uspešno sarađuje sa pravnim licima.Veliki broj domaćih i stranih kompanija sa sedištem u Beogradu su naši stalni klijenti. Pozovite nas kako bismo razmotrili moguće uslove za saradnju

  Zakažite servis odmah

  011/4015-576

  064/225-0570

  Povežite se sa nama

  © COPYRIGHT 2018 ALL RIGHTS RESERVED | VODOINSTALATERSKI SERVIS BEOGRAD

   

   

  Pozovite vodoinstalatera 00/24h